Rekryteringen av ny universitetsdirektör pågår

Nyhet: 2017-09-14

Efter sista ansökningsdag den 31 augusti hade 18 ansökningar kommit in till anställningen som universitetsdirektör vid Göteborgs universitet. De bearbetas nu och intervjuer ska hållas. Rekryteringsprocessen, som består av flera steg, fortsätter under hösten.

Rekryteringen av ny universitetsdirektör startade i början av sommaren, då tidigare universitetsdirektör Jörgen Tholin meddelat att han fått anställning som prorektor vid Högskolan i Borås.

Annonsering har pågått under sommaren och efter sista ansökningsdag den 31 augusti hade 18 ansökningar kommit in.

– Vi har fått in många intressanta ansökningar och det är vi glada för. Nu börjar arbetet att gå igenom dem och att hålla intervjuer, berättar Amanda Hansson, personalhandläggare inom gemensamma förvaltningen.

Flera intervjuer ska hållas

En första intervju görs i september med hjälp av rekryteringsfirman Cordovan. Vid den andra intervjun deltar rektor, prorektor och personalhandläggare från universitetet. Sedan ska personalorganisationerna och föreståndarna vid de nationella enheterna träffa slutkandidaterna.

Ny universitetsdirektör efter årsskiftet

När förslaget till beslut om slutkandidat är klart ska det förhandlas enligt MBL, beslutas av rektor och tillkännages. Sedan väntar tre veckor överklagandetid innan anställningen träder i kraft.

– Eftersom den nya universitetsdirektören kan ha upp till 3 månaders uppsägningstid i en annan anställning, räknar vi med att en ny universitetsdirektör kan vara på plats efter årsskiftet, berättar Amanda Hansson.

Marie Smedbro, områdeschef vid området för infrastrukturstöd är tillförordnad universitetsdirektör tills att en ny universitetsdirektör finns på plats.

Har du frågor kring rekryteringen av ny universitetsdirektör är du välkommen att kontakta personalhandläggare Amanda Hansson, på e-post amanda.hansson.2@gu.se eller telefon 031-786 48 44.

AV:

Artikeln publicerades först på: medarbetarportalen.gu.se

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2008-11-07